Kaddeland Feriehus‎ > ‎Norsk‎ > ‎

Laksefiske i Mandalselva

Den lakseførende delen av Mandalselva har en lengde på 48 km og elva er delt opp i 4 hovedsoner. Kaddeland ligger i sone 2. I sone 1,3 og 4 dekker et kort hele sonen. Sone 2 består av til sammen 32 delsoner. Disse betegnes alle med stedsnavn knyttet til der de ligger. I 24 av disse er kortsalget begrenset. 

Fiskekort for sone 1 og 2 kjøpes på Møll bensinstasjon. I tillegg må man betale fiskeravgift 

Marnar Laksesenter i Laudal er et informasjonssentrum  og treffsted for laksefiskere. Der får du kjøpt fiskekort for sone 3 og 4.

Oversikt over andre utsalgssteder finner du på www.mandalselva.no

Sesongen for sone 1,2 og 3 varer fra 1. juni til 31. august. 
For sone 4 varer sesongen fra 1.juni til 15. september. Ørretfiske er i tillegg mulig fra 1. mai til 1. juni. 

Redskaper brukt i andre vassdrag må desinfiseres før de tas i bruk i Mandalselva. Les mer om dette og om fiskeregler her

Havfiske kan man drive med året rundt. Leier dere "Båden", har dere rik tilgang på fine fiskeområder i nydelig skjærgård. 

For de som ønsker en helt spesiell opplevelse, kan vi på det sterkeste anbefale en fiskeguide. Vår gode venn Ryan Marchese er sertifisert fiskeguide og kjenner nærområdets fiskemuligheter bedre enn de fleste. Han er en kjempetrivelig kar som er lett å snakke med. Han er opprinnelig fra England, men har bodd i Holum i mange år sammen med sin kone som er herfra. 

I laksesesongen pleier han av og til å komme innom hos oss og fiske en time før han går på jobb.  Når han ikke fisker, jobber han som ambulansesjåfør/paramedic, så de fleste føler seg trygge på tur sammen med ham. 
Om du er nybegynner eller erfaren spiller ingen rolle. Alle kan lære noe av Ryan. Han syr sammen et opplegg som passer for akkurat dere og dere kan returnere med et helt spesielt ferieminne. Ta en titt på www.anglerpilot.com for mer info. 


Comments