Norsk
Velkommen til Kaddeland Feriehus! Fra april 2017 har vi gleden av å kunne tilby dette idylliske småbruket i Holum, 8 km nord for Mandal til ferieturister. Gården Kaddeland har vært i familiens eie i 3 generasjoner og vi er glade for å kunne dele dette deilige stedet med våre gjester! Vi har selvsagt Wifi.  I menyen til venstre kan du navigere mellom språk og undermenyer. Der finner du bl.a. info om "Båden" vår og priser samt kontaktmuligheter.
Først kommer det noen bilder fra uteområdet. Deretter kommer det bilder av de enkelte rommene. 


   
Utendørs er det masse, masse boltreplass. Vi har liggende litt forskjellige leker dere kan låne. 


På Kaddeland finnes det terrasser over alt, også på toppen av låvebrua. Inne i låven er det et herlig festlokal som kan leies for rolige selskap. Passer godt hvis man skal feire jubileum e.l hvis det er for kaldt til å ha det utendørs. 
 
        
Liten hagedam, ca 30 cm dybde.                    Når eplene er modne, er det gøy for de små å plukke fra eplehekken! 

I hagen er det en romslig og hyggelig hagestue med peis og italiensk steinovn. Steinovnen kan brukes av våre gjester så lenge de leser litt informasjon på forhånd og tar imot instrukser fra oss.  Perfekt aktivitet på regnværsdager!  Det er ikke noe problem å huse 20 personer under tak her. 


  

Brød og pizza er våre favoritter i steinovnen!  


Rett over den lite trafikkerte veien har dere tilgang til gresstranden vår med tilhørende brygge. Med fiskekort og statskort kan man stikke nedom å fiske litt når man har lyst. Se mer info under avsnittet "Laksefiske i Mandalselva" 

        
  
Når det blir varmt om sommeren, trekker vi alle ned til elva. Det går fint an å sjøsette kajakk eller kano også. På sikt får vi muligens et tilbud om kajakkutleie. Si gjerne fra hvis dette er noe du hadde ønsket deg. 

        
Høsten 2017 kjøpte vi en Sit-on-Top- Kajakk  som står til fri disposisjon for våre gjester. All bruk er selvsagt på eget ansvar!
    

   
Vi har også en badeplattform- eller fiskeplattform om du vil. 
    


I sommermånedene kommer du deg lett over til andre siden av elva på vår "Sit-on-Top-Kajakk hvor det er bedre for de minste å bade. Der er det langgrunt. Særlig På "Sandøya" er det fint for de små(kan nås med bil fra andre siden av elva).  Man bør kunne svømme i sterk strøm for å bruke Kajakken. 

Bak huset er det en fantastisk lekeplass med huskestativ/sklie, sandkasse og bygdas kuleste lekehus, også kalt "Mummihuset". 

    I  
        
                                                                 Minibiljard


I husets førsteetasje finnes det et stort velutstyrt kjøkken som var nytt i 2007. Det finnes oppvaskmaskin, kjøleskap, fryseskap, induksjonsovn, kaffetrakter og brødrister. 

Bad med dusjkabinett, 2 vasker, toalett og bidèt.         
InduksjonstoppStua med nydelig elveutsikt. 


Bokskap og TV burde by på noe for de fleste. Fjernsynet er en plasmaskjerm og har en apple TV (2. gen) tilkoblet, slik at du kan streame nett-TV via internet. 


Varmepumpe som supplerende varmekilde til vedovn. 

        

Spisestue med vedfyrt ovn.   Bad med dusjkabinett, 2 vasker, toalett og bidèt. Vi har også en vaskemaskin for våre gjester. 

                                                          
Soverom " Dagnystua" i 1. etg. Egen inngang til bad, naborom til spisestue. God plass til barneseng og evt. madrasser. Sengen er 150 cm bred. I andre etasje er det tre soverom. 2 store og et lite, alle med 150 cm brede senger. Det er mulig å legge inn ekstra madrasser eller å sette inn ekstra barnesenger i 3 av totalt 4 soverom. 

  

 
Elverommet i 2. etasje er et romslig rom med plass til både barneseng og ekstra madrass. Sengen er 150 cm bred og fra liggende stilling kan man nyte utsikten over Mandalselven. 
 
       

  
  


 
Balkongrommet: 
Balkongrommet har god plass til ekstra madrasser eller barneseng(er) og har egen utgang til en liten luftebalkong med utsikt mot låven. Sengen er 150 cm bred. 

         

Jomfruburet: 

Sengen her er 150 cm bred og det er ganske lite rom, men det er veldig koselig og har alltid vært barnas favoritt på Kaddeland. Til nød kan man nok få plass til en barneseng, men dette anbefales i utgangspunktet ikke. 

                                        I kjelleren finnes det et reservebad som kommer godt med når man har mange gjester eller når hagestua er i bruk. Det er lav takhøyde i kjelleren (ca 180 cm) og det er betonggulv som ikke er oppvarmet, men det gjør nytten når presset på badet oppe blir for stort. Det er enkel adkomst til dette badet fra hagestua.